Orman Kitabı

Rudyard Kipling, bir ormanın derinliklerindeki hayvanlar ile insanların kimi zaman tehlikeli, kimi zaman mutluluk dolu yaşamını anlatıyor Orman Kitabı’nda.

Tam metin çeviri,
Eserin özgün basımından görseller,
Kitap için özel hazırlanan kapak çizimi,
Metin içi desenler,
Karakterler hakkında ayrıntılı bilgiler,
Metne yönelik oluşturulan sözlükle.


Rudyard Kipling, bir ormanın derinliklerindeki hayvanlar ile insanların kimi zaman tehlikeli, kimi zaman mutluluk dolu yaşamını anlatıyor Orman Kitabı’nda.

Kurtların büyütüp eğittiği ve vahşi ormanda nasıl hayatta kalabileceğini öğrenmeye çalışan insan yavrusu Mowgli’den acımasızlığıyla ün salan kaplan Shere Khan’a, Mowgli’ye bildikleri her şeyi öğreten ayı Baloo ve panter Bagheera’dan maymun halkı Bandar-log’a… Ormanda yaşayan varlıkların, labirente dönüşen ağaçların arasında kurdukları ilişki bazen dostluğa, bazen düşmanlığa dönüşüyor ve bu sırada, yaşanacaklara dair merakımız bir an olsun azalmıyor.

Orman Kanunları’nın altında, siz de Mowgli’yle birlikte maceralara atılmaya, hayatın zorluklarını ve güzelliklerini keşfetmeye ne dersiniz?

30 Aralık 1865’te Hindistan’ın Bombay kentinde doğdu. Beş yaşındayken eğitimi için İngiltere’ye gönderildi. On sekiz yaşına kadar burada kaldıktan sonra Hindistan’a döndü ve orada gazetecilik yapmaya başladı. Ünlendikten sonra 1889’da Londra’ya taşındı. Orman Kitabı’nın ilk cildi 1894’te yayımlandı. Bunu Kim (1901) ve İşte Öyle Hikâyeler (1902) izledi. 1907’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı. 1930’ların başına dek yazmayı sürdürdü. 18 Ocak 1936’da Londra’da hayatını kaybetti.

Kitabın Adı Orman Kitabı
Orijinal Adı The Jungle Book
ISBN 9789750536090
Yayın No İletişim - 3385
Dizi Çocuk Klasikleri - 21
Alan Klasik Dünya Edebiyatı, Çocuk Edebiyat
Sayfa 244 sayfa
En 115 mm
Boy 185 mm
Perakende Satış Fiyatı 95,00 TL
Baskı 1. baskı - Ocak 2024
Yazar Rudyard Kipling
Çeviren Celâl Demirel
Yayına Hazırlayan Necdet Dümelli
Kitap Tasarımı Suat Aysu
Kapak Seda Mit
Kapak İllüstrasyonu Seda Mit
İç İllüstrasyonlar William Henry Drake
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Nebiye Çavuş
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit
Çocuk Klasikleri Seti
Hem çocuk klasiklerini ilk kez ya da yeni baştan okumak isteyen çocuklar, hem de bu kitapların zevkine bir kez daha varmak isteyen yetişkinler için eşsiz bir kaynak, İletişim Çocuk Klasikleri.