Gulliver'in Gezileri

Jonathan Swift, içindeki seyahat etme istegini bir türlü bastıramayan Lemuel Gulliver’in fantastik serüvenlerini anlatıyor Gulliver’in Gezileri’nde.

Tam metin çeviri,
Eserin özgün basımından görseller,
Kitap için özel hazırlanan kapak çizimi,
Metin içi desenler,
Karakterler hakkında ayrıntılı bilgiler,
Metne yönelik oluşturulan sözlükle.


Jonathan Swift, içindeki seyahat etme istegini bir türlü bastıramayan Lemuel Gulliver’in fantastik serüvenlerini anlatıyor Gulliver’in Gezileri’nde.

Önce minnacık insanlar ülkesi Lilliput’ta bir dev olarak hüküm sürüyor, sonra devler ülkesi Brobdingnag’da küçük bir insan olarak hayatta kalmaya çalışıyor Gulliver. Durdurak bilmeden koşuyor: Kâh uçan ada Laputa’da matematikle boğuşuyor, kâh zihni bir şeyler icat etmekle meşgul olan Lagadoluların arasından sıyrılıp ülkesine dönmenin yollarını arıyor. Aslında at olan ama insanlar gibi düşünebilen Houyhnhnmlerle karşılaşınca ise şaşırıp kalıyor.

Akıl almaz olaylarla karşılaşılan bu gezilerde, Gulliver’i bir adım geriden takip ederek onun heyecanına ortak olmaya ne dersiniz?

30 Kasım 1667’de, İrlanda’nın Dublin kentinde doğdu. Kilkenny Grammar School ve Trinity College gibi önemli okullarda eğitim gördü. Din adamlığı yaptı ve kurmaca eserlerinin yanı sıra politika, din ve bilim üzerine makaleler yazdı. Ünlü eseri Gulliver’in Gezileri 1726’da ve Alçakgönüllü Bir Öneri 1729’da yayımlandı. 19 Ekim 1745’te, Dublin’de hayatını kaybetti.

Kitabın Adı Gulliver'in Gezileri
ISBN 9789750530609
Yayın No İletişim - 2997
Dizi Çocuk Klasikleri - 19
Alan Klasik Dünya Edebiyatı, Çocuk Edebiyat
Sayfa 488 sayfa
En 115 mm
Boy 185 mm
Perakende Satış Fiyatı 170,00 TL
Baskı 1. baskı - Mart 2021
Yazar Jonathan Swift
Çeviren Bilgesu Savcı
Yayına Hazırlayan Necdet Dümelli
Kitap Tasarımı Suat Aysu
Kapak Seda Mit
Kapak İllüstrasyonu Seda Mit
İç İllüstrasyonlar Thomas Morten
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit
Çocuk Klasikleri Seti
Hem çocuk klasiklerini ilk kez ya da yeni baştan okumak isteyen çocuklar, hem de bu kitapların zevkine bir kez daha varmak isteyen yetişkinler için eşsiz bir kaynak, İletişim Çocuk Klasikleri.