Arkadaşlıktaki Saadete Dair

Aşk, Sakin Olmak ve Mutsuz Olmak kitaplarından tanıdığımız Wilhelm Schmid, Arkadaşlıktaki Saadete Dair’de, doygun bir hayat sürmek için çevremizdekilerle sıkı ilişkiler kurmanın kaçınılmazlığını tartışıyor.

İçinde yaşadığımız modern şehir hayatında, bir yandan görevler ve zorunlu ilişkiler içinde boğulurken, diğer yandan karşı kutuptaki yalnızlık tehdidiyle baş etmeye çalışıyoruz. Bu ikilem karşısında, arkadaşlık kavramı her geçen gün daha fazla değer kazanıyor. Arkadaşlarımız, hayatın zorluklarını ve sarsıntılarını beraber savuşturduğumuz sığınaklara dönüşüyor. Peki arkadaşlık tam olarak ne anlama geliyor? Wilhelm Schmid işte bu sorunun peşine düşüyor. Gerçek bir arkadaş nasıl olmalıdır? Arkadaşlığın farklı türleri nelerdir? Kişinin çok arkadaşının olması iyi ya da gerekli bir şey midir? Nasıl arkadaş edinilir? Arkadaşlığa özen göstermek neleri kapsar? Ömür boyu arkadaş kalmak mümkün müdür? Arkadaşlık ilişkisi duygusal, manevi ve zihinsel olarak bize ne kazandırır? Arkadaşlıkta yaşanan sorunlar nasıl aşılır? Kendimizle arkadaş olmak ne demektir ve gerekli midir? Samimiyet, yakınlık ve ilgi, arkadaşlığın olmazsa olmazları mıdır? Arkadaşsız kalmak hayatımızda nasıl bir yoksunluğa yol açar?

Aşk, Sakin Olmak ve Mutsuz Olmak kitaplarından tanıdığımız Wilhelm Schmid, Arkadaşlıktaki Saadete Dair’de, doygun bir hayat sürmek için çevremizdekilerle sıkı ilişkiler kurmanın kaçınılmazlığını tartışıyor.

1953’te Almanya’da Bavyera-Süebya (Schwaben) bölgesinde doğdu. Berlin, Paris ve Tübingen’de felsefe eğitimi aldı. Çeşitli Alman üniversitelerinde çalıştı, Riga ve Tiflis üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı. Bir dönem Zürih’te bir hastanede hastalara “felsefeyle manevi destek” hizmetinde çalıştı. Halen Erfurt Üniversitesi’nde dışarıdan felsefe dersleri veriyor. Almanya’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde tebliğler sunuyor. Yirmi beşi aşkın dile çevrilen kitaplarının dünya çapındaki satışı bir milyonun üzerindedir. İletişim’den yayımlanan kitapları: Mutsuz Olmak. Bir Yüreklendirme (2014), Aşk. Neden Bu Kadar Zordur ve Yine de Nasıl Mümkün Olur? (2014), Sakin Olmak. Yaşlanırken Kazandıklarımız (2015), Arkadaşlıktaki Saadete Dair (2015), Düşmanlığın Faydaları (2017), Anne Baba ve Büyükanne Büyükbaba Olmanın Sevinçleri Üzerine (2018), Hediye Vermek ve Hediye Almak Üzerine (2018), Kendiyle Dost Olmak Hayatı Nasıl Kolaylaştırır? (2019), Dokunmanın Gücü Üzerine (2020) ve Seks Olmayınca - Yeniden Başlama Sanatı Üzerine (2021).

Kitabın Adı Arkadaşlıktaki Saadete Dair
Orijinal Adı Vom Glück der Freundschaft
ISBN 9789750531798
Yayın No İletişim - 2186
Dizi Psykhe - 17
Alan Psikoloji
Sayfa 70 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 99,00 TL
Baskı 2. Basım 2. baskı - Aralık 2023 (2. basım 1. baskı - Ekim 2021)
Yazar Wilhelm Schmid
Çeviren Tanıl Bora
Dizi Editörü Bahar Siber
Kapak Suat Aysu
Kapaktaki Çizim Ceren Oykut
İllustrasyon Ceren Oykut
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Bahri Özcan
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit
Wilhelm Schmid Kitapları Seti
Kitapları dünya çapında 1.5 milyonun üzerinde satışa rakamına ulaşan felsefeci Wilhelm Schmid mutluluk, aşk, arkadaşlık, ebeyenlik, sağlık gibi gündelik konuları sıradanlığa düşmeden açık ve anlaşılır bir üslupla ele alıyor.